Psoriasis is een veelvoorkomende huidaandoening. Het is een huidaandoening dat gepaard gaat met schilfers, roodheid en jeuk. Dit is natuurlijk erg vervelend en kan in zowel heftige vormen als milde vormen voorkomen. Hoe dan ook, je wilt natuurlijk dat de klachten niet verergeren en dat je geen last hebt van deze vervelende aandoening. Ben je benieuwd hoe dit kan en wat psoriasis verder precies is? Lees dan snel verder!

Wat is het?

De huidziekte psoriasis is een aandoening waarbij er rode plekken met en witte of grijzige schilfering ontstaan. Psoriasis is niet besmettelijk, maar kan wel telkens terugkomen. Het kan op iedere leeftijd ontstaan, maar voornamelijk volwassenen krijgen last van deze aandoening. Van de 1000 mensen hebben ongeveer 8 mensen psoriasis.

Wat zijn de symptomen?
Zoals we net al benoemden, kun je bij psoriasis last krijgen van een rode, schilferige en jeukende huid. De plekken jeuken vooral als deze net ontstaan. De plekken zijn bij iedereen weer anders en kunnen op heel het lichaam voorkomen. Zo kunnen ze groot of klein zijn en ook samenvloeien. Ze komen meestal voor in de elleboog, knieholte, liezen, op het hoofd of in je onderrug. Psoriasis kan een aantal weken blijven zitten en na verloop van tijd weer verdwijnen.

Wat kan ik er aan doen?

Er zijn een aantal factoren die psoriasis verergeren. Deze kun je het beste dus voorkomen. Dit betekent dat je niet te veel aan je huid moet krabben, niet te veel zeep gebruiken en voorzichtig zijn met zonlicht. Je kunt als je naar buiten gaat altijd voor de zekerheid zonnebrand opdoen, zodat de huid niet geïrriteerd raakt van de zon. Verder is het goed om niet te warm te douchen of in bad te gaan. Rook of drink je regelmatig? Dan kun je proberen om hiermee een tijdje te stoppen, totdat de klachten minder zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *