Pianist

Als je op zoek bent naar een pianist, dan wil je natuurlijk wel dat deze de juiste sfeer creëert. Een muzikant voor een kinderfeestje moet aan hele andere kwaliteiten voldoen dan iemand die op een uitvaart speelt. Daarnaast wil je je zelf zo weinig mogelijk zorgen hoeven te maken over de muziek en de bijbehorende apparatuur. Een pianist huren doe je dus niet zomaar.

Waaraan moet een pianist voldoen?

Er zijn verscheidene soorten pianisten te huur en deze kunnen voor verschillende gelegenheden worden ingezet. Een klassieke pianist gebruik je voor een bruiloft of een andere chique gelegenheid. Heb je iemand nodig die op de achtergrond speelt, dan kan een jazz- of poppianist een goede optie zijn. Een pianist-entertainer, daarentegen, is veel meer aanwezig en kan van kinderfeestjes of andere informele aangelegenheden een echt feest maken. Pianist

Een pianist huren

Zorg er dus in eerste instantie voor dat je een pianist vindt die past in jouw evenement. Daarnaast is het altijd goed om deze te bezoeken en te luisteren naar wat en hoe zij of hij speelt. Misschien heb je wel speciale verzoeknummers of -stukken en deze moeten ook probleemloos kunnen worden voorgedragen. Als laatste is het handig als de pianist zijn of haar eigen elektrische piano verzorgt. Bespreek van tevoren goed wat er wel en niet aan apparatuur geleverd kan worden. Op die manier kun jij je bezighouden met het organiseren van je evenement en weet je dat het met de muziek in ieder geval goed zit.