Tips wanneer je moeite hebt bij het vinden van een oppas

28 juli 2020 Uit Door Redactie
Tips wanneer je moeite hebt bij het vinden van een oppas

We zien steeds vaker dat ouders een oppas inhuren. Wat vroeger door veel mensen werd gezien als onbetrouwbaar, is tegenwoordig een uitstekende oplossing wanneer je het als ouders erg druk hebt! De een kiest een familielid uit, maar steeds vaker zien we dat er oppassen worden gekozen die onbekend zijn voor de ouders. Merk je dat je hiermee moeite hebt en durf je je kind(eren) niet alleen te laten? Dat is zeker niet gek. Als nieuwe moeder of bij een nieuwe ervaring zijn veel dingen eng. Gelukkig kun je dit op verschillende manieren oplossen

Communicatie

Het belangrijkste bij het kiezen van een oppas en het aangaan van deze nieuwe samenwerking is communicatie. In het begin zul je waarschijnlijk veel vaker contact zoeken met de oppas en constant met je kinderen aan de telefoon willen hangen. Wanneer je uiteindelijk vertrouwen opbouwt zul je merken dat je hier minder moeite mee hebt en wat voor voordelen het met zich meebrengt.

Maak samen afspraken

Je kunt online veel websites vinden waar je kunt zoeken naar een oppas zoals oppasland. Je kunt precies je wensen doorgeven en zo wordt er een match gemaakt. Denk je iemand gevonden te hebben maar durf je de samenwerking niet aan te gaan? Spreek dan eerst een paar keer af om elkaar beter te leren kennen. Je kunt de eerste oppas afspraak ook inplannen wanneer je thuis moet werken. Zo kun je zien hoe de oppas met je kinderen werkt en wat je liever anders ziet. Door samen de juiste afspraken te maken kom je een heel eind en leer je vertrouwen opbouwen. Na de eerste aantal afspraken kun je je kinderen langzaamaan steeds vaker alleen laten. Wanneer je kinderen ook een fijn gevoel hebben bij de oppas weet je dat je de juiste keuze hebt gemaakt.