Het leven zou moeilijker zijn zonder spiegel. Zelfs als je spiegel geen antwoord heeft op de vraag wie de mooiste van het land is, laat hij je nog elke dag zien of je kapsel, kleding of make-up klopt. Daarnaast is het reflecterende glas geweldig om optische trucs te gebruiken om kleine kamers een meer ruimtelijk effect te geven of om het overzicht te behouden. Last but not least zijn spiegels aantrekkelijke decoratieve elementen – lees hier onze stijlgids over alles wat met spiegels te maken heeft.

Spiegels als functioneel object

Overdag kijk je vaker in de spiegel dan je denkt: elk reflecterend oppervlak verleidt ons om onbewust het uiterlijk te controleren. In een huishouden zijn er meestal minstens twee zogenaamde utility-spiegels: die boven de wastafel in de badkamer en die bij de kleerkast – vaak al verwerkt in de kastdeur. Aangezien beide spiegels onmisbaar zijn voor dressing en cosmetica, moet je er het beste uit halen. Dit omvat de juiste verlichting: je hebt een krachtige lamp nodig op de badkamerspiegelals lichtbron. Kies de spiegel niet te klein en plaats deze op een hoogte waar je comfortabel naar binnen kunt kijken. Plaats een vrijstaande, groot formaat kaptafel zo dat er geen hinderlijke reflecties van de kamerverlichting zijn en zorg er bij montage aan de muur voor dat deze stevig is bevestigd.

Spiegels, een decoratieve meerwaarde

Spiegels maken elke kamer groter. Deze illusie ontstaat doordat de spiegel met zijn heldere reflecterende oppervlak eruitziet als een open raam. Of je nu de voorkeur geeft aan een vierkante spiegel of een rond model is een kwestie van smaak. Als de spiegellijst een contrasterende kleur heeft met de muur, komt deze goed tot zijn recht. Of het nu gaat om een ​​vintage spiegel met een weelderige houten lijst, een barok design of een originele lijst met decoratieve stenen, stralen of een grappige raamlook inclusief luiken – verfraai je huis met optische verfijningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *