Litecoin uitgelicht

10 augustus 2018 Uit Door Redactie
Litecoin uitgelicht

Litecoin is niet het kleine broertje van Bitcoin. Bitcoin is zonder twijfel een meer bekende cryptocurrency maar je zou misschien verbaasd zijn om te horen dat Litecoin meer dan vijf jaar eerder werd geïntroduceerd.

Litecoin is een peer-to-peer cryptocurrency. Het is een open source software project dat wordt vrijgegeven onder de MIT / X11 licentie, wat betekent dat het slechts zeer kleine beperkingen op het hergebruik heeft.

Litecoin is vergelijkbaar met Bitcoin omdat het ook beschouwd wordt als een digitale valuta en een digitaal betalingssysteem. Met Litecoin worden encryptietechnieken gebruikt voor twee kritieke kenmerken:

Om de overdracht van fondsen te controleren en transacties veilig te stellen.
Hoewel Litecoin en Bitcoin op veel manieren dus vergelijkbaar zijn, zijn er ook een aantal grote verschillen tussen de twee cryptocurrencies.

Zoom wat verder uit en koop niet zomaar een munt die op zijn hoogste punt in weken of maanden staat. Het is verstandig om goede munten die in een dip(je) zitten uit te zoeken en daarin te investeren. Laag kopen en hoog verkopen dus.

Litecoin kopen online doe je natuurlijk altijd bij Bitvavo.com.