Beukenhaag

3 januari 2020 Uit Door Redactie
Beukenhaag

Beukenhaag planten, ook wel Fagus sylvatica genoemd, zijn een populaire haagsoort. Beuken vertonen prachtige, heldere, fladderende bladeren die in de lente licht vervagen en in de herfst verbluffende tinten koperachtig oranje en bruin vertonen.

Beste eigenschappen

Beukenhaag

Beukenhagen worden vaak beschouwd als semi-groenblijvende haagplanten, omdat de bladeren, wanneer ze in augustus licht worden gesnoeid, het grootste deel van de winter op de takken kunnen blijven. Haagplanten zijn goedkoop, gemakkelijk te planten en worden meestal aangeplant om een eigendom natuurlijk af te bakenen. Ze geven binnen enkele jaren volledige privacy en beschutting en beschermen tegen wind.

Planten kopen

Het kopen van beuken haag planten in bulk zijn bij gespecialiseerde telers over het algemeen goedkoper dan bij winkels. Als je snel een heg wilt maken, is het kopen van semi-volwassen planten de juiste keuze. De beste tijd om een beukenhaag te planten is gedurende de wintermaanden. Dan worden ze met blote wortels geleverd. Pot-gekweekte planten zijn even geschikt, maar kosten wel meer. Een heg aanplanten vergt wel wat tijd en mankracht. Laat je dan ook goed adviseren door jouw boomkweker. Om deze planten te laten overleven, zijn voldoende irrigatie na het planten en insecten bestrijding cruciaal.