Alles over de opleiding online marketing

22 februari 2021 0 Door Redactie
Alles over de opleiding online marketing

Online marketing is vandaag de dag belangrijk dan ooit. Veel bedrijven besteden hier veel tijd en aandacht aan. De vraag naar online marketing is vanuit klanten groot: vrijwel alles gebeurt online en bedrijven spelen hierop in. Er is een grotere vraag naar online marketing medewerkers op mbo-niveau. Van oudsher is een functie in online marketing voor  mensen die een hbo-opleiding hebben gevolgd. Maar er zijn steeds meer werkzaamheden die ook door medewerkers met een mbo-opleiding uitgevoerd kunnen worden. Het aantal vacatures voor online marketing medewerkers op mbo-niveau is groot. Het volgen van een opleiding online marketing kan dan ook een slimme zet zijn.

Inhoud van de opleiding online marketing

Onder online marketing vallen verschillende functies, waaronder online marketeer, content marketeer, content builder, e-commerce assistent, social media assistent en online campagne medewerker. Bij deze functies gaat het voornamelijk om het stimuleren van verkoop, naamsbekendheid of verkoop. Ook het schrijven van goede teksten en het opzetten van campagnes met gebruik van social media horen hierbij.

De opleiding online marketing bestaat in totaal uit 15 lessen van drie uur. Het lesmateriaal is up to date en zo leer je alle benodigde kennis en vaardigheden die je nodig hebt in deze functie. Je wordt optimaal voorbereid op de praktijk. Er komen tal van onderwerpen aan bod, waaronder marketing, online marketing, effectieve websites en social media. Ook content, mobile marketing en zoekmachine-marketing komen voorbij. Je hebt geen vooropleiding nodig voor deze opleiding, wel is het handig om de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk goed te beheersen.