Afvallen met behulp van een dagboek

20 maart 2020 Uit Door Redactie
Afvallen met behulp van een dagboek

Wil je graag afvallen maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Dat is heel begrijpelijk. Afvallen is een lang en moeilijk proces. Niet alleen lichamelijk wordt er veel van je gevraagd, ook geestelijk kan afvallen een grote impact hebben. Vaak duurt het lang voordat je resultaat ziet, vooral bij jezelf. Bij afvallen geldt vaak: meten is weten. Niet alleen de weegschaal zegt iets, ook bijvoorbeeld je buikomtrek of je vetpercentage zeggen veel over de staat van je lichaam. Ben je bezig met afvallen en wil je alle veranderingen nauwkeurig bijhouden? Daar zijn speciaal geprepareerde boekjes voor gemaakt.

kilodagboek

In deze boekjes zijn op een leuke manier pagina’s gemaakt, waarin je over een langere periode bijvoorbeeld je buikomvang kan opschrijven. Ook kan je aangeven hoeveel groente en fruit je die dag gegeten hebt en kan je voor elke dag invullen wat er op het menu staat. Op deze manier kan je zelf heel snel zien wanneer je goed bezig was en wat daar de resultaten van waren. Afvallen wordt op deze manier inzichtelijker gemaakt dan uitsluitend dat getal op de weegschaal. 

Kook- en receptenboeken

Naast het zogeheten kilodagboek, zijn er nog meer verschillende soorten invulboekjes beschikbaar die zouden kunnen helpen bij afvallen. Zo heb je ook meerdere boeken waar je je recepten kan invullen en bijhouden. Vul hier gezonde recepten in zodat je deze later altijd nog eens weer kan maken. Naast receptenboeken zijn er ook agenda’s waarin je sportschema’s kan opschrijven of je sportafspraken kan bijhouden. Op deze manier kan je het afvallen wat concreter en inzichtelijker maken. Ook kan je deze gegevens jaren bewaren. Als je een paar jaar verder bent en je wil weer terug naar de tijd dat je nog goed bezig was, kan je deze boekjes er weer bij pakken. 

Herinnering

Tuurlijk blijft afvallen een moeilijk proces, maar door alles nauwkeurig bij te houden, zie je direct de resultaten die je behaald hebt. Wellicht dat de motivatie om door te gaan dan ook aanwezig blijft, in plaats van dat je afhaakt omdat de resultaten niet snel genoeg zichtbaar zijn. De boekjes kun je altijd bewaren, dus je hebt altijd iets om op terug te kijken en om trots op te zijn.